LIMA sdr

– LIMA SDR NEWS ! –

Vr. 1 feb. terug een geslaagde LIMA workshop gehad, tot in de late uurtjes gezocht naar oplossingen voor verschillende problemen … .
Nu, we hebben na flink wat zoeken en meten, een gezamelijk probleem ontdekt !! 
nl:
– De ATTINY controller geeft problemen bij het power SDR programma => deze “volgt” de gevraagde frequentie niet !? Waarschijnlijk ligt het aan de firmware van de ATTINY => we hebben contact opgenomen met “leverancier” om te vragen of hij dergelijk probleem nog heeft ondervonden of gehoord + welke versies van firmware we het best gebruiken.

We hebben dit ontdekt omdat de SDR van ON4API perfect werkt met het power SDR programma en alle andere Rx’en van verschillende OM’s geven dezelfde problemen bij power SDR => na het vervangen van de ATTINY controller bij een niet werkende Rx , werkt deze uit de kunst !!!!

We hebben een schema gevonden om eventueel de ATTINY te programmeren => valt nog te proberen !

Wie eventueel mee wil zoeken of suggesties heeft ….. laat maar komen, we zetten ze online!!!!! 

73

!!Ondertussen is er nieuws van Bernd . Power SDR gebruikt andere registers van de Atmel

processor dan SDR radio.Blijkbaar staan er fouten in deze registers. We hebben software gekregen om deze te wissen . Morgenvoormiddag ben ik in de shack en kunnen we enkele testen doen.

 

73’s Krist

– LIMA SDR Workshop –

Beste SDR bouwers,

Vrijdag 1 februari is er weer een SDR workshop, zoals vorig keer is er terug de mogelijkheid om uw SDR te testen met de PC en uit te meten met oa. scoop of frequentieteller , …. 
We hebben ook terug enkele soldeerbouten ter beschikking zodat u eventueel kan verder werken aan de ontvanger en / of zender.

Tot vrijdag 1 feb.

73

Zelfbouwproject in MWV, Lima SDR

Beste MWV-er en geïnteresseerde

De componenten voor het LIMA SDR project zijn ondertussen allemaal toegekomen, we kunnen starten met de Build OFF Zie onze agenda voor de juiste data !!!.

Meer info over het project =>  hier.

Voor het samenstellen / bouwen  kunt u nog altijd terecht op onze blog ( zie link hieronder )

Lima SDR Build Off => Blog.

Webmaster Vincent on8pm

Copyright © 2014. All Rights Reserved.