– LIMA SDR NEWS ! –

Vr. 1 feb. terug een geslaagde LIMA workshop gehad, tot in de late uurtjes gezocht naar oplossingen voor verschillende problemen … .
Nu, we hebben na flink wat zoeken en meten, een gezamelijk probleem ontdekt !! 
nl:
– De ATTINY controller geeft problemen bij het power SDR programma => deze “volgt” de gevraagde frequentie niet !? Waarschijnlijk ligt het aan de firmware van de ATTINY => we hebben contact opgenomen met “leverancier” om te vragen of hij dergelijk probleem nog heeft ondervonden of gehoord + welke versies van firmware we het best gebruiken.

We hebben dit ontdekt omdat de SDR van ON4API perfect werkt met het power SDR programma en alle andere Rx’en van verschillende OM’s geven dezelfde problemen bij power SDR => na het vervangen van de ATTINY controller bij een niet werkende Rx , werkt deze uit de kunst !!!!

We hebben een schema gevonden om eventueel de ATTINY te programmeren => valt nog te proberen !

Wie eventueel mee wil zoeken of suggesties heeft ….. laat maar komen, we zetten ze online!!!!! 

73

!!Ondertussen is er nieuws van Bernd . Power SDR gebruikt andere registers van de Atmel

processor dan SDR radio.Blijkbaar staan er fouten in deze registers. We hebben software gekregen om deze te wissen . Morgenvoormiddag ben ik in de shack en kunnen we enkele testen doen.

 

73’s Krist

2 Responses to – LIMA SDR NEWS ! –

  • Ha. Dat was de fout waarom ook mijn rx lima sdr niet wilde tunen bij het gebruik van de power sdr soft. Ik dacht al dat ik iets verkeerd gesoldeerd had. Zal moeten wachten tot terugkomst belgie op 24 feb om ook op mijn attiny de nieuwe soft te krijgen.

  • Inderdaad, we hebben vandaag 3-02 een ATTINY in onze shack her-geprogrammeerd en deze werkt perfect !

    Er wordt nog een email rondgestuurd om alle details uit te leggen => de oplossing komt ook nog op de site, met wat vertraging HI eerst willen we feedback van een paar OM’s die het geprobeerd hebben met succes !!

    73

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.