5 Tips and tricks

6 Tips and tricks:

– Een algemene regel is, om alles zeker niet overhaast te bestukken, neem uw tijd en verzorg uw solduren !
– Bekijk de polariteit van diodes en capaciteiten ( tantaal en electrolyt ).
– Bestuk niet meer als nodig en volg de leidraad om te testen => hiermee bedoelen we volg het handboek of de korte leidraad hier op de blog, loop niet voor anders kunt u onverwachte resultaten bekomen.

1) Bij Rx

– Bij het bestukken van het SMD ic, is het handig om eerst één padje van tin te voorzien, daarna neemt u het IC vast met een Pincet, verwarm het vertinde padje en plaats het IC correct op de pad’s, nu hangt het IC al vast en kunt u gemakkelijker de andere punten solderen. 

– Het is niet echt nodig om de 2 ptc’s met lijm vast te hangen. Het kan ook met een fijn teflon draadje. ( Tip ON5NY )
– De afscherming, tussen de verschillende “blokken” op de print ( zoals voor versterker , filter , enz.) is nog beter door blik te kiezen als materiaal ipv dubbelzijdige print.

2) Bij Tx

– Het is gemakkelijker om de Tx af te regelen en metingen uit te voeren als je de Tx en Rx naast elkaar kan leggen, maak daarom een verlengstuk met een female – en male pinheader.

3) Bij Inboxen 

– Het bewerken van blik ( behuizing ) is niet gemakkelijk, bij het boren en bewerken, is het mogelijk dat het blik plooit of niet de gewenste vorm aan neemt die je wenst. Gebruik bij het boren in het blik een “zachte” ondergrond  ( bv stuk hout ) en klem het blik goed vast. 
– Het is ook mogelijk om de gaten te ponsen ipv te boren.
– De afdekplaat ( onderkant ) moet ook geboord worden, en wel met de trimgaten voor de potmeters, hier is het handig om eerst de print op de afdekplaat te leggen en de gaten af te tekenen met stift, en vervolgens met een puntslag een klein boorputje te zetten. 
– Het is aan te raden om onder de Tx print ( dus op de blikken bodemplaat ) een mica of teflon matje te leggen, dit om kortsluiting van de onderkant van de Tx Print, met het bodemblik te vermijden.

Terug naar Buildoff

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Info
 
Ook flashberichten
ontvangen van MWV ?

Registreer je dan op deze website. Zie inloggen

MWV agenda