Lezing over ioniserende straling door Joseph, PA9JEF

Over ioniserende straling bestaan er kennelijk veel misverstanden. Tijd dus om binnen eigen kring eens hierover een boekje open te doen en de mist over dit onderwerp te laten optrekken.

In deze avondvullende lezing wordt ingegaan op zaken radioactiviteit, radioactief verval, halfwaardetijd, ioniserende straling, röntgenstraling, het verrichten van metingen aan ioniserende straling, stralingsrisico’s en stralingsbescherming. Gepoogd wordt om deze complexe materie in eenvoudige bewoordingen maar fysisch correct te behandelen. Het wordt, voor wie niet vertrouwd is met het onderwerp, een boeiende, leerzame en vooral verhelderende avond.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.